icon-arrow_lefticon-arrow_righticon-checkboxicon-checkbox_checkedKurir_icon_fonts_template-09icon-hearticon-info_miniicon-locationicon-mailicon-printicon-reporticon-searchicon-starKurir_icon_fonts_template-07icon-usericon-zoominfo-boubleicon-strokeHeart

Upustvo za postavljanje i praćenje rezultata oglasa

 

Ukoliko ste fizičko lice koje želi da oglasi prodaju svog vozila, na našem sajtu imate mogućnost da potpuno BESPLATNO POSTAVITE DVA OGLASA. Ukoliko oglašavate delove i opremu možete BESPLATNO postaviti neograničen broj oglasa u ovoj kategoriji.

Ukoliko želite da se oglašavate kao auto plac ili da se reklamirate putem baner na našem sajtu, molimo vas da pogledate ponude za ovaj vid oglašavanja.


Prodaja putem oglasa na internetu


Prodaja proizvoda putem malih oglasa na internetu deluje jednostavno - zapravo veoma je jednostavna. Ipak, postoje neka pravila kojih se treba pridržavati kako bi što brže i po što boljoj ceni prodali svoj proizvod. U daljem tekstu ćemo vam pokazati:

 • Kako da napravite dobar oglas i kako da ga postavite na sajt?
 • Kako da partite rezultate oglasa i šta da uradite da bi dobili više potencijalnih kupaca?

 

Kako da napravite i postavite oglas?

 

Korak1: Fotografišite svoje vozilo

Dobre fotografije su pola posla. Trudite se da napravite što bolje fotografije. Za to vam nije potreban profesionalni fotograf, to možete uraditi i svojim mobilnim telefonom. Evo nekoliko saveta:

 • Fotografišite čist automobile (ispolirajte ga, nek blista)
 • Slikajte ga na otvorenom po sunčanom danu, najbolje predveče na početku zalaska sunca
 • Odvezite ga na neko lepo mesto, ispred lepe zgrade, travnjaka is l.
 • Pogledajte malo druge oglase i vidite kako ih drugi slikaju. Zapamtite kadrove koji vam se dopadaju pa pokušajte da napravite iste.
 • Fotografišite ga spolja iz svih uglova, napravite fotografije enterijera, fotografišite gume, otvorite gepek i haubu, slikajte i ove delove. Nemojte biti škrti na fotografijama, 15-20 fotografija je sasvim uredu. Neka izgleda kao iz kataloga.
   

Korak 2: Registracija

Sada kada imate fotografije, prelazite na računar. Idite na www.mojauto.rs i registrujte se. Registracija je besplatna, radi se samo jednom i omogućava vam da postavite oglas. Kada ste se uspešno registrovali, vaša email adresa će biti ispisana na vrhu svake stranice sajta.

 

Korak 3. Postavljanje oglasa
 

Kliknite na dugme “Ostavi oglas” koje se nalazi u gornjem desnom uglu bilo koje stranice na sajtu. Izaberite kategoriju vozila kojoj vaš oglas pripada i partite uputstva sa stranice. Obratite pažnju na sledeće stvari:
 

 • Navedite što tačnije sve podatke o vozilu
 • Formirajte cenu u skladu sa ponudom ostalih oglašivača. Kupci biraju između vašeg vozila i vozila drugih oglašivača koji prodaju slično vozilo. Previsoka cena će odbiti kupce, preniska cena takođe. Krenite od nekog gornjeg proseka, pa ako nema poziva probajte posle nedelju dana da spustite cenu.
 • Potrudite se da napišete dobar opis. Opis treba da bude iskren tekst koji u prvi plan ističe prednosti vašeg vozila, ali i da navodi njegove manjkavosti. Zamislite da je kupac došao da pogleda vozilo i napišite ono što bi mu rekli.
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaši favoriti ()