icon-arrow_lefticon-arrow_righticon-checkboxicon-checkbox_checkedKurir_icon_fonts_template-09icon-hearticon-info_miniicon-locationicon-mailicon-printicon-reporticon-searchicon-starKurir_icon_fonts_template-07icon-usericon-zoominfo-boubleicon-strokeHeart

TOPLOCK Sigurnosni Šrafovi sa 2 ( DVA ) ključa

Oceni:

Tehnički podaci

  • Tip delova Auto oprema
  • Kategorija Sigurnosni šrafovi i ključevi

Oprema

  • Model - TOPLOCK Sigurnosni Šrafovi sa 2 ( DVA ) ključa

Poreklo i istorija vozila

  • Zamena Ne

Opis

JEDINI proizvođač sigurnosnih šrafova sa DVA ( 2 ) ključa u jugoistočnoj Evropi, za sve tipove putničkih vozila.

NAMENA

TOPLOCK sigurnosne brave-čuvari točkova onemogućuju krađu točkova sa automobila.

Primenom istih točak se može skinuti odvijanjem TOPLOCK brave (vijka ili navrtke u zavisnosti od tipa vozila) specijalno konstruisanim ključem ili pak fizičkim uništavanjem delova.

OPIS

Komplet TOPLOCK brava za jedan automobil se sastoji od 4 kom brava (vijka odnosno navrtki u zavisnosti od tipa automobila) i specijalnog ključa koji odgovara samo datom kompletu sa rezervnim ključem.

TOPLOCK brave (vijci odnosno navrtke) iz kompleta umesto klasičnog šestougaonika za prenos momenta pritezanja odnosno odvrtanja imaju u tu svrhu posebno konstrukciono rešenje.

Primenom posebne tehnologije bušenja obezbeđuje se preko 10 000 kombinacija. Dati broj kombinacija znači da praktično sem Vas niko drugi nema identičan ključ.

KVALITET

TOPLOCK brave (vijci ili navrtke) su izrađene od čelika C.1530 (po DIN C 45) pa se u poboljšanom stanju omogućava zatezna čvrstoća 800 N/mm kv, što odgovara čvrstoći vijaka od 8.8 po JUS. Ispitivanje kvaliteta TOPLOCK sigurnosnih brava je izvršeno na Institutu Za Proizvodno Mašinstvo pri Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu pod brojem 052-3.305.

UPOTREBA

Na svakom točku se po jedan standardni vijak (ili navrtka u zavisnosti od tipa vozila) zameni sa TOPLOCK bravom.

Pre upotrebe TOPLOCK brava uporediti prečnik i korak navoja originalnog vijka ili navrtke za vozila, zatim dužinu stabla vijka i oblik sedišta (konično ili sferno) kao i otvor ključa za odvrtanje sa odgovarajućim veličinama TOPLOCK brava.

Pri pritezanju ili odvrtanju brave konusi ključa i brave moraju međusobno nalegati da ne bi došlo do oštećenja i uništenja ključa i brava.

Preporučuje se da se zbog toga pritezanje (i odvrtanje) brava vrši ručno, fabrički propisanim momentom pritezanja a ne vulkanizerskim alatom kada je moguće, zbog nepažljivog rukovanja alatom, da ključ ne naleže na bravu pa da dođe do oštećenja, što se lako uočava po otisku na čepovima ključa.

NAPOMENA

TOPLOCK sigurnosne brave su rađene po originalnim specifikacijama svakog pojedinačnog proizvođača vozila. Ukoliko imate modifikovane ili drugačije felne od fabričkih, obratite se za savet kod ovlašćenog servisa za Vaš model vozila.

Vaši favoriti ()